3 pași în creșterea Cashflow-ului personal - Alina Potorac / Expert în Cash Flow
cash flow

3 pași în creșterea Cashflow-ului personal

Fluxul personal de numerar este la fel de important precum este pentru o afacere. In mod curent, salariul este cel care îți asigură principala sursă de venit. Acesta este important să îți acopere toate cheltuielile pe care le ai pentru a nu intra în impas. Lunar, decizi ce faci cu fluxul tău de numerar și modul în care acesta este alocat determină situația ta financiară. Oricât de mare este venitul pe care îl încasezi, dacă îl cheltuiești în întregime, nu vei avea cum să economisești sau să faci investiții.
Un aspect pe care multi dintre oameni nu îl iau în calcul sunt “firmiturile”. Ce înseamnă asta? Iată un exemplu: comisioanele (mici dar multe) la plăti, transferuri bancare, gestionare carduri sau conturi. Par sume mici și neînsemnate, dar dacă le iei in calcul, realizezi că sunt bani care “pleacă” din conturile tale, nu intră!
Pentru o siguranță și libertate financiară trebuie să aloci fluxul de numerar în conformitate cu obiectivele și prioritățile pe care le ai.

Iată care ar fi 3 pași pe care să îi faci și să te ajute să crești fluxul numerar personal. 
1. Reducerea variabilelor (cheltuielile uzuale). Acordă atenție mai mare achizițiilor pe care le faci. Analizează dacă ai cu adevărat nevoie de tot ce cumperi. Dacă în 6 luni nu ai folosit deloc robotul de bucătărie, mixerul, bormașina, înseamnă că le-ai cumpărat doar să le ai (sau pentru că erau la reducere). Îți poți face un plan: luna aceasta fac achiziții destinate bucătăriei, luna viitoare pentru baie, etc.  
2. Creșterea încasărilor: din renegocierea salariului sau din închirierea unei proprietăți, mașini, utilaje, etc pe care le ai. Dacă ești specialist in domeniul tau și ai și rezultate la job, renegociază salariul. Pentru angajator va fi mai eficient să îți ofere ție o mărire de salariu decât să consume resurse mai mare pentru angajarea unei alte persoane. Dacă mărirea salariului nu este posibilă, propune să ți se ofere decontarea transportului, a cheltuielilor cu internetul/lumina (dacă lucrezi in sistem work from home), mașină de serviciu, telefon de serviciu, sau orice alt beneficiu care să te ajute să economisești din propriile venituri.
3. Valorificarea unui talent/cunoștințe/abilități. Dacă ai un talent anume, o abilitate care îi poate ajuta pe ceilalți și care se poate transforma într-un serviciu plătit, nu ezita să profiți de el!Valorifică și nu rata ocazia să încasezi pentru serviciile pe care le poți oferi. Fie că vorbești o limbă străină și oferi meditații, pictezi extrem de bine și oferi cursuri de pictură, ești expert în time management și oferi consultanță, etc. oricare dintre aceste variante îți poate aduce o sursa de venit suplimentar.
Sunt doar 3 din multele idei prin care îți poți crea un flux pozitiv de bani. Modul în care gestionezi fluxul de numerar astăzi, de la o lună la alta, va determina dacă vei putea să realizezi tot ceea ce îți dorești. Poate vrei să ieși la pensie mai devreme sau să investești într-o  locuință sau afacere, banii lichizi pe care îi ai vor asigura – sau nu – împlinirea acestor obiective. 
Preia acum controlul cashflow-ului tău și fă-i o radiografie clară a modului în care se prezintă. Dacă simți nevoia de ajutor, sunt la doar un click distanță!

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat!
Scroll to Top